Omgeving

Omgeving

Camping Stal ’t Bardehof ligt helemaal ‘te velde’ tegen het bos aan en precies in het midden tussen het dorpje Krombeke en het centrum van het gemoedelijke Poperinge, beide op ca. 5 km. De uitgestrekte velden en vele bossen in de regio vormen een uitnodigend decor voor fijne wandelingen, al of niet te paard, en fietstochten. Een weekendje weg of een langer verblijf heb je in 1-2-3 gevuld met leuke activiteiten en uitstappen.
Wij verzamelden voor jullie volgende tips:

Wandelen

Beleef uren wandelplezier dankzij uitgestippelde wandelroutes van 5 tot 50 km of stippel zelf je route uit met de wandelrouteplanner.

Fietsen

Verken de Westhoek op de fiets. Tientallen uitgestippelde fietsroutes brengen je langs de mooiste plekjes. Trek je liever je eigen spoor, dan biedt het fietsknooppuntennetwerk een prima houvast.

Sint-Sixtusabdij Westvleteren

Op een goeie 3 km bevindt zich de bekende Sint-Sixtusabdij van Westvleteren. De abdij zelf is niet open voor bezoek, maar er zijn wel gebedsdiensten en ook de pelgrimskapel en de Lourdesgrot kan je bezoeken. In het nabijgelegen ontmoetingscentrum ‘In de Vrede’ kan je het beste bier van de wereld proeven: de Trappist van Westvleteren.

Brouwerijen

Voor een echte Trappist moet je bij de paters van Westvleteren zijn. Zij brouwen ‘het beste bier van de wereld’. Toch vind je in de regio nóg enkele brouwerijen die zeer lekker bier brouwen: Brouwerij St. Bernardus in Watou, Brouwerij De Plukker in Poperinge, Struise Brouwerij in Oostvleteren, Brouwerij Deca in Woesten, Brouwerij Werbrouck in Roesbrugge en Seizoensbrouwerij Vandewalle in Lo-Reninge.

Waterpret

Niets leuker dan een frisse duik in een zwembad bij warm zomerweer of om ter snelst door een glijbaan glijden. Op 6 km bevindt zich het Sport- en recreatiebad De Kouter in Poperinge. Het zwembad van Ieper ligt op 20 km. Iets verder dus, maar ideaal om te combineren met een bezoekje aan de stad. Wil je avontuurlijker en subtropisch plonsen, dan kan je naar Bellewaerde Aquapark (20 km) of naar Plopsaqua (30 km).

Pretparken

Jong en oud beleven een topdag in de attractieparken Bellewaerde (20 km) en Plopsaland De Panne (30 km).

Dierenpark De Zonnegloed

Een bezoek aan dit dierenpark is een belevenis. Bijzonder is dat De Zonnegloed in Oostvleteren (10 km) onderdak biedt aan dieren die niet meer terug naar de natuur kunnen. Meer dan 120 diersoorten hebben hier een thuis: reptielen, vogels, primaten, roofdieren en andere zoogdieren.

De Belgische Kust

De Belgische Kust heeft voor jou in elk seizoen tal van troeven in petto. Pootjebaden, genieten van de zon op een terrasje, uitwaaien op het strand, … Op een halfuurtje sta je met de wagen in De Panne of Koksijde (beide op ca. 30 km).

Outside Adventure

Paintball, wakeboarden, laser battle, quad, hoogteparcours, en zo kunnen we nog een tijdje doorgaan. Bij Outside Adventure in Poperinge krijg je gegarandeerd een adrenalineboost.

Ontdek Poperinge

Poperinge is een bezoekje meer dan waard. Het is in de middeleeuwen groot geworden door de lakenhandel. Dat rijke verleden laat zich zien in de torens van de drie gotische kerken die boven de stad uitsteken. Later zorgde de hopteelt voor rijkdom. In de oorlog lag Poperinge achter het front. Hier kwamen de soldaten uitblazen in etablissementen zoals het Talbot House.

Oorlogstoerisme en Ieper

Ieper en bij uitbreiding de hele Westhoek is onlosmakelijk verbonden met de eerste wereldoorlog. In het centrum vertellen de Menenpoort met de dagelijkse Last Post en het In Flanders Fields Museum het verhaal van de oorlog. De Ieperboog biedt interessante inzichten in de impact van het oorlogsgeweld op het landschap. Verder blijft Ieper (17 km) ook gewoon een aantrekkelijke stad met leuke winkels, cafés en restaurants.

Ontdek Watou

Het charmante dorpje Watou is vooral gekend voor zijn kunstenfestival en zijn twee brouwerijen: Brouwerij St.-Bernardus en Brouwerij Van Eecke. Ook het jaarlijkse Kunstenfestival is een must voor de liefhebber.

Westtoer

Het is gewoon onmogelijk om alle bezienswaardigheden en activiteiten in de regio op te sommen op onze site. Ben je op zoek naar nog meer inspiratie, dan verwijzen we je graag naar de site van Westtoer.

Troeven

Familiaal kamperen in een bosrijke en landelijke omgeving
Familiaal kamperen in een bosrijke en landelijke omgeving
Kindvriendelijk
Kindvriendelijk
Centraal in fiets- en wandelnetwerken
Centraal in fiets- en wandelnetwerken
Kamperen met paard op stal
Kamperen met paard op stal
Reserveren